علت خشکی پوست در فصل پاییز و زمستان + درمان

خشکی پوست در زمستان

با سرد شدن هوا یک عارضه نه چندان خوشایند مهمون پوست صورت و بدن ما می شود که با عنوان خشکی پوست از آن یاد می کنیم. خشکی در فصل زمستان بیش از ماه های گرم رخ می دهد. در این فصل سال به دلیل تغییرات دما و رطوبت هوا بیشتر دچار خشکی می شویم. شدت و میزان آن برای افراد مختلف در این فصل متفاوت می باشد. برخی افراد در فصل های سرد خشکی را تا حدی تجربه می کنند که می تواند سبب ترک خوردگی شود. تشخیص و  درمان میزان خشکی باید توسط دکتر متخصصی همچون دکتر یلدا عطارزاده صورت گیرد. اگر شما هم در فصل پاییز و زمستان دچار خشکی می شوید لازم است تا انتهای این مقاله با همراه باشید چرا که می خواهیم درمان و علل آن را توضیح دهیم.

علت خشکی پوست در زمستان چیست؟

خشکی پوست در زمستان یک عارضه شایع بوده که به احتمال زیاد هر یک از ما آن را در طول عمرمان تجربه خواهیم کرد. اما چرا در فصل زمستان دچار خشکی پوست می شویم؟

در فصل زمستان به دلیل کاهش رطوبت هوا شرایط خوبی برای تحریک پوست و بروز آلرژی های پوستی فراهم می آید. اپیدرم خارجی ترین لایه پوست بوده که سطح آن به عنوان یک سد از پوست محافظت می کند. سد پوستی خود ترکیبی از لیپیدها و سلول های مرده پوست می باشد که از ورود سموم مضر به پوست جلوگیری می کنند. به علاوه مانع از دست رفتن رطوبت پوست و آب میان بافتی پوست می شوند. در نتیجه با آسیب رسیدن به این سد پوستی دچار خشکی پوست می شویم. در فصل زمستان هوای سرد سبب از بین رفتن لیپیدهای طبیعی و رطوبت پوست می شود. هم چنین ممکن است به دلیل سرما حمام آب داغ را تجربه کنیم که خود به شدت به رطوبت و روغن های طبیعی پوست آسیب می رساند. استفاده از صابون های قلیایی و معطر ، مالش شدید پوست به هنگام خشک کردن همگی می توانند سبب خشکی پوست شوند. میزان رطوبت و آبرسانی پوست در قومیت ها و ژنتیک های مختلف متفاوت است. هم چنین برخی بیماری ها مانند دیابت و اختلالات غده تیروئید می توانند سبب خشکی شوند.

علائم خشکی پوست در زمستان

خشکی پوست در فصل زمستان می تواند به علائم زیر همراه باشد:

  • پوسته پوسته شدن و ترک خوردن پوست
  • تکه تکه شدن پوست
  • قرمز شدن پوست
  • خارش پوست
  • سوزن سوزن شدن
  • ترک های پوستی
  • اگزما

هر یک از افراد می تواند یک یا چندین علائم از فهرست بالا را تجربه کنند. توصیه ما به شما این است در صورت داشتن این علائم در موارد بسیار خفیف از کرم های آبرسان استفاده کرده و در موارد شدیدتر به بهترین متخصص پوست در اصفهان خانم دکتر یلدا عطارزاده مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید : راکوتان و عوارض مصرف آن

درمان خشکی پوست در زمستان

هنگامی دچار خشکی پوست می شوید بیش از هر چیز باید از آرایش های سنگین خودداری کرد. همانگونه که در بخش پشین به آن اشاره شد استفاده از کرم های آبرسان می تواند رطوبت از دست رفته پوست را مجدد بازگرداند. استفاده از آبرسان های بدون عطر بهترین گزینه به حساب می آید.

آبرسان هایی که حاوی اسیدهای لینولئیک ، لینولنیک و اسید لوریک هستند به دلیل اینکه این اسید آمینه ها به طور طیبعی در پوست وجود دارد می توانند به طور موثری پوست را بازسازی کرده و رطوبت آن را تامین کنند. این اسید آمینه های مصنوعی فضای بین سلول ها که در اثر از دست دادن رطوبت پوست از بین رفته اند را پر می کنند وسبب تامین رطوبت پوست می شوند.

چند نمونه از مرطوب کننده های موثر به شرح زیر می باشند:

  • اسید هیالورونیک ( ماده ای که در ژل های تزریقی نیز وجود دارد)
  • سرامیدها
  • گلیسرین
  • سوربیتول
  • برخی مواد دیگر مانند لانولین ، سیلیکون و روغن های معدنی (وازلین) در حفظ رطوبت پوست موثر هستند.

بهتر است آبرسان ها را در اسرع وقت و پس از خشک کردن پوست بعد از استحمام استفاده کنیم. بهترین زمان استفاده از آبرسان ها برای رفع خشک شدن پوست در زمستان دو الی سه دقیقه پس از خشک کردن پوست می باشد. هرگز صبر نکنید تا پوستتان خشک شود و استفاده  از آبرسان را شروع کنید. توصیه می کنیم در هنگام خرید مرطوب کننده ها و آبرسان ها به ترکیبات تشکیل دهنده آن توجه داشته باشید تا موثرترین آن را استفاده کنید. هم چنین بهتر است از مرطوب کننده های حاوی اسانس استفاده نکنید.

پیشگیری از خشک شدن پوست در زمستان

برخی اقدامات وجود دارند که می توانند تا حدی از خشکی پوست در فصول سرد سال پیشگیری کنند. این اقدامات به شرح زیر می باشند:

  • کاهش استفاده از ماسک های لایه بردار و استفاده از دستگاه های آبرسان پوست
  • هیدراته نگه داشتن بدن با نوشیدن آب به میزان کافی
  • خوردن غذاهای حاوی اسیدچرب امگا۳ و امگا۶
مطالب مرتبط
[yarpp]

پاسخ

14 + 15 =

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
تماس با ما